Veelgestelde vragen

E-Choppers & E-bikes

Ja zeker! Als echte lokale inwoners willen we je de mooiste plekjes laten zien: van kleurrijke natuur, authentieke dorpjes tot prachtige landgoederen. Je kiest zelf de afstand. Op de kaart staan highlights aangegeven! Hiervoor gebruiken wij de app Route.nl. Download de app voor aanvang en rij onbezorgd rond! Onze E-Choppers zijn voorzien van een mobielhouder.
Ja, dat mag. Houd rekening met het maximale aantal kilometers van de gekozen tijdsduur. Voor 2 uur geld max. 25 km, 3 uur max. 35 km en 5 uur max. 55 km. De kaders voor de route zijn als volgt:
1. Vermijd zandwegen en rijdt zoveel mogelijk over verharde, fietswegen.
2. Zorg dat elk gedeelte van de route met de auto toegankelijk is, i.v.m. pech-onderweg-service.
4. Ga qua lengte van de route er van uit dat je +/- 12,5 km per uur aan afstand aflegt. Voor een rit van 2 uur zou dit een routelengte van +/- 25 km betekenen, zo zit er voldoende tijd voor een stop/ pauze ingecalculeerd.
Ja, dat kan. De kosten zijn vanaf € 25,- per route. Dit gaat op aanvraag.
Met zowel een E-Chopper als E-Bike volg je de regels die gelden voor fietsers en bromfietsers. Een helm is dus ook niet verplicht.
De E-Choppers en E-Bikes zijn tijdens de tocht WA-verzekerd. In geval van gemaakte schade aan de E-choppers komt dit voor eigen rekening van de huurder met een eigen risico van € 1000,00 per gebeurtenis. Eventuele schade dient direct na afloop te worden vergoed en kan worden verrekend met de uitstaande borg.
Bij diefstal is de huurder aansprakelijk voor de dagwaarde van de E-Chopper, waarvoor NuNature BV niet is verzekerd. De huurderving is daarbij niet inbegrepen. De dagwaarde van een E-chopper is vastgesteld op € 1450,00 per E-Chopper.
Ja, wij hanteren een bedrag van €100,- per reservering. Dit kan zowel contant als met de pin betaald worden op locatie. Bij teruggave in goede staat, wordt het bedrag teruggestort.
Ja, voor het rijden op een E-Chopper moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Echter, wij vragen je niet om je rijbewijs te tonen. Je dient wettelijk je rijbewijs bij je te hebben wanneer je rijdt op een voertuig met kenteken. Stel dat je staande wordt gehouden door een politieagent dan dien je je rijbewijs te kunnen tonen. Dus neem hem wel mee!
Ook al schijnt het zonnetje, raden wij aan toch een jasje mee te nemen. De wind op de E-choppers kan verraderlijk koud zijn, op een E-Chopper zit je namelijk veel stil. Wanneer het regenachtig en kouder weer is (<15 graden), wordt een dikke (regen) jas en handschoenen aangeraden. Helaas hebben onze E-Choppers geen opberg mogelijkheden dus een rugzak om iets in mee te nemen is aan te bevelen.
Vanaf 18 jaar mag je de e-choppers berijden, mits je in het bezit bent van een rijbewijs B. Ben je 17 jaar en heb je al een rijbewijs, dan moet jouw coach ook het uitje boeken én meerijden tijdens het uitje. Zorg ervoor dat je de begeleiderspas kunt tonen.
Onze E-choppers zijn bedoeld voor 1 persoon en niet geschikt voor meerijdende kinderen. Kinderen jonger dan 8 jaar moeten verplicht een veilige zitplaats hebben met voldoende steun aan rug (bijvoorbeeld een kinderstoeltje), handen en voeten. Onze E-Chopper (& E-Bikes overigens ook niet) zijn niet voorzien van zitjes voor kinderen. Wettelijk gezien mag je een kind onder de acht jaar ook niet los voor je laten zitten op de scooter. Voor grotere kinderen is het zadel te klein. Uit veiligheidsoverwegingen is het achterop nemen van kinderen daarom niet toegestaan op de E-Choppers. Bij de E-Bikes is het eigen risico om kinderen achterop te nemen.
Wij krijgen veel vragen van mensen die hun boeking willen annuleren wegens slechte weersvoorspellingen. Onze E-Chopper tochten gaan (bijna altijd) gewoon door, mits extreem slecht weer (bijvoorbeeld storm en/of permanente harde regen) op komst is. Dan bieden wij de mogelijkheid de boeking kosteloos te verschuiven naar een nader te bepalen datum in hetzelfde jaar. Geld terug is niet mogelijk.

Klimmen

Ja een helm is verplicht. Deze krijg je voorafgaand de activiteit.
Wij hanteren een adviesleeftijd van minimaal 8 jaar. Daarbij geldt wel dat er voor deelnemers onder de 16 jaar er verplicht een volwassenen bij moet zijn. Er geldt een minimum lengte van 140 cm en is het maximale toegestane gewicht 120 kilo. Bij niet voldoen aan de eisen, kan de toegang worden ontzegd in verband met je eigen veiligheid.
Wij krijgen veel vragen van mensen die hun boeking willen annuleren wegens slechte weersvoorspellingen. Onze klimparcours zijn tijdens een regenbui nog steeds veilig en het zal de pret niet drukken. Wij laten onze gasten (bijna altijd) klimmen, mits het weer het klimmen onveilig maakt (bijvoorbeeld door onweer, storm met aanhoudende harde regen). Wij bepalen op dat moment of de activiteit door kan gaan of niet. Dan bieden wij de mogelijkheid de boeking kosteloos te verschuiven naar een nader te bepalen datum in hetzelfde jaar. Geld terug is niet mogelijk.

Schiet activiteiten

Het luchtgeweer bij kinderpaintball ligt velen malen lager dan bij volwassenen paintball. Bij volwassen paintball is de kans aanwezig dat er blauwe plekken ontstaan, dit is niet het geval bij kinerpaintball. Kinder krijgen vooraf uitgebreide uitleg over het gebruik van het luchtgeweer en kunnen oefenen.
In Nederland is de minimale leeftijd voor volwassen paintball wettelijk vastgesteld op 18 jaar. Kinder paintball heeft een minimale leeftijd van 8 jaar.
Ja, dit is mogelijk! We kunnen ons veld namelijk opsplitsen in twee velden. Zo kun je met een kleiner groepje spelen. Ook kan er een groot veld van gemaakt worden, zodat je kan spelen met gemengde groepen. Onze ervaring leert dat met een grotere groep spelen een veel leuker uitje oplevert.
Wij krijgen veel vragen van mensen die hun boeking willen annuleren wegens slechte weersvoorspellingen. Wij laten onze gasten (bijna altijd) paintballen en boogschieten, mits extreem slecht weer (bijvoorbeeld storm en/of permanente harde regen) op komst is bepalen wij op het moment of de activiteit door kan gaan of niet. Dan bieden wij de mogelijkheid de boeking kosteloos te verschuiven naar een nader te bepalen datum in hetzelfde jaar. Geld terug is niet mogelijk.
Wanneer gewenst is om een groep van verschillende leeftijdscategorieën (jonger dan 17) samen te laten spelen, speelt iedereen met een kindergeweer.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hier je vraag!

  Contact

  Ons loket is geopend tijdens de landelijke schoolvakanties (richtlijnen rijksoverheid) van maandag t/m zondag van 09.00 tot 17.00. Buiten de vakanties is het loket gesloten. Online of telefonisch reserveren.

  info@nunature.nl
  +31 (0)6 392 855 95

  Adres

  Besthemerberg 1
  7731 PB Ommen

  Ons outdoorpark is gevestigd op camping Ommerland. Wegens drukte op ons park/de receptie vragen we je 15 minuten van te voren aanwezig te zijn. Check hier de plattegrond voor de route.